Dominee beschuldigd van zwendel

AD 28 februari 2006
Dominee beschuldigd van zwendel
ROTTERDAM – De Rotterdamse ‘drugsdominee’ Hans Visser heeft zich schuldig gemaakt aan het aanzetten tot geweld.

Dominee Visser
Hij zou zichzelf daarnaast hebben verrijkt met subsidiegeld dat hij heeft gekregen voor zijn betrokkenheid bij stichtinkjes en verenigingetjes die zijn gelieerd aan de kerk in Rotterdam-centrum.

Deze en andere keiharde beschuldigingen aan het adres van de dominee staan in het boek Vissers in troebel water, dat deze week verschijnt. Auteur is Peter Siebelt, gespecialiseerd in onderzoek naar het links-radicale actiewezen in ons land. Visser zegt zich, zonder dat hij het boek heeft gelezen, te bezinnen op juridische stappen tegen de auteur. ,,Pure laster en insinuaties.”

 

In het 88 pagina’s tellende boek staat dat Visser zijn volgelingen daags voor een anti-Israëldemonstratie in Amsterdam heeft opgeruid de boel uit de hand te laten lopen. Hij werd daarin gesteund door de Palenstijnse ex-terrorist Ibrahim Albaz met wie Visser goed bevriend is. De bewuste demonstratie, waaraan in april 2002 duizenden mensen meededen, eindigde in chaos. Een man met een keppeltje werd afgetuigd en door de ruiten van homodisco de iT vloog een molotovcocktail.

 Siebelt stelt dat de 800.000 euro subsidie die de Pauluskerk vorig jaar van gemeentewege kreeg slechts een fractie is van wat erbij Visser binnenkomt. De dominee heeft zitting in tal van stichtingen en verenigingen die op hun beurt ook weer allemaal subsidie zouden krijgen. Het is volstrekt onduidelijk wat er gebeurt met dat geld, aldus Siebelt. Hij vond het onnodig om voor zijn boek, waarin Visser ook wordt beschuldigd van geheul met pedoseksuelen, de dominee om wederhoor te vragen. ,,Hij zal toch alles ontkennen.”

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: