Een eerlijke actie of een doorgestoken kaart?

Vandaag is een heuglijke dag die ik u niet wil onthouden. De provincie Noord-Holland start een campagne om de burger te informeren waar zijn of haar belastinggeld heen gaat. Opmerkelijk is dat bijna twee weken daarvoor enkele ‘burgers’ de provincie over dit onderwerp op het matje riepen. 

Volgens de website van Gedeputeerde Ton Hooijmaijers van de provincie Noord-Holland verstoorde een actiegroep op 19 december 2006 een vergadering van Gedeputeerde Staten. Volgens Hooijmaijers schrokken zijn collega’s een beetje en waren ze het niet gewend dat ze zo rechtstreeks door ‘burgers’ werden toegesproken. Als oud-wethouder van Amsterdam ‘maakte ik dat veel vaker mee’, aldus Hooijmaijers.
Zijn volledige relaas is hier te lezen.

 De actiegroep zelf heeft de actie gefilmd en op haar website http://www.wijwetennix.nl/ gezet. Daar is te actie te zien op http://www.youtube.com/watch?v=gBP0AO761A8
De film laat zien hoe (nogal netjes geklede) actievoerders het provinciehuis betreden en hun woordje doen tijdens de vergadering. Ook Hooijmaijers komt rijkelijk aan het woord en benadrukt dat de provincie op 2 januari – vandaag dus – een campagne gaat starten om de Noord-Hollanders te laten zien wat er met hun geld gebeurt. Afsluitend laat het filmpje een pamflet te zien op een nogal opmerkelijk schoon en strak gestreken wit tafelkleed, met de tekst ‘wij weten nix  en willen weten waar ons geld aan wordt uitgegeven’.


Al met al rees bij mij het vermoeden dat de actie niet afkomstig was van standaard actievoerders uit het linkse kamp. Dit vermoeden werd versterkt toen ik samen met een aantal gelijkgezinden op nader onderzoek ging.  

 Daaruit bleek het volgende:De website www.wijwetennix.nl staat geregistreerd onder de volgende gegevens: GLA002059-PINSN, ten name van M. Glas, aan de Dreef 3, 2012HR te Haarlem.Opmerkelijk genoeg betreft Dreef 3 het adres van het Provinciehuis Noord-Holland. Maar verbazingwekkend is dat Maria Glas sinds april 1999 (na de collegewisseling) administratief organisatorisch medewerker is van de provinciale organisatie Communicatie Noord-Holland (MID/COM), Internet A, tel: 023-514 41 43.
Vanochtend heb ik tot 13.00 uur geprobeerd om Maria Glas per telefoon te bereiken om enige duidelijkheid te verkrijgen over deze merkwaardige gang van zaken. Helaas haar provinciale nummer stond doorgeschakeld naar een andere afdeling. Ze was onbereikbaar.

 (wordt vervolgd)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: