Ouderen en gehandicapten: Wederom de slachtoffers van de onstilbare graaizucht van de ‘Bende’ Balkenende 4

Terwijl er binnen en buiten onze grenzen miljarden aan gemeenschapgeld door de Haagse, provinciale en gemeentelijk politieke maffiosi over de balk wordt gesmeten, moet de huishoudbeurs van en de sociale voorzieningen voor de Nederlandse burger het steeds meer ontgelden.

 Het wanbeleid en de graaizucht van de overheid kent geen grenzen.

Terwijl er anno 2007 aan de ene kant wegens wanbeleid 5,7 miljard euro zoek is bij Buitenlandse Zaken wordt er aan de andere kant door de ‘bende’ van Balkende 4 opnieuw een aanslag gepleegd op onze sociale voorzieningen. Ditmaal wil men 600 miljoen bezuinigen op de ouderen- en gehandicaptenzorg.

 

Met allerhande argumenten, waaronder vergrijzing, probeert de Haagse elite aan de burger uit te leggen dat de kosten uit de hand lopen. Intussen verbloemt men de werkelijkheid met grove leugens en wentelt men de desastreuze gevolgen van hun handelen af op de gemeenschap.

 Neem bijvoorbeeld de gevolgen van het door hen zo bejubelde Generaal Pardon. De door hen bij herhaling genoemde aantallen van 30.000 asielzoekers die daarvoor in aanmerking komen klopt van geen enkele kant. Het aantal dat dichter bij de waarheid ligt is waarschijnlijk het viervoudige en … dat weet onze Haagse elite maar al te goed.

Een door hen verzwegen feit is namelijk dat iedere asielzoeker die in aanmerking komt voor het Generaal Pardon recht heeft op gezinshereniging. In dit kader kan hij of zij familieleden naar Nederland laten komen. En dan hebben we het nog maar niet over de mogelijke aanzuigende werking van dit pardon.

 

Intussen doet het Generaal Pardon van zich spreken. Zowel de IND als de gemeenten kunnen de toestroom niet aan. Zo wordt het vluchtverhaal van de asielzoeker bij de IND niet of nauwelijks meer gecontroleerd en past men de regel toe: ‘bij twijfel goedkeuren.’

 En ook de Nederlandse gemeenten zitten in de knel en zijn mede door hun eigen beleid ten aanzien van illegalen tot over hun oren in de problemen gekomen. Men heeft de IND verzocht om de goedkeuringen te vertragen. Ze kunnen namelijk de daaraan gekoppelde aanvragen voor uitkering of huisvesting niet aan.

Intussen maken de wel en niet goedgekeurde asielzoekers uitgebreid gebruik van onze sociale voorzieningen waaronder gezondheidszorg. Hierdoor is een enorme aanslag ontstaan op de beschikbare budgetten en capaciteiten. Een aanslag die overigens – mede door het asielbeleid van voorgaande kabinetten – al jaren aan de gang is en nu alleen maar groter wordt.

 

En wat doet intussen de verantwoordelijke ‘bende’ van Balkenende 4? Op schandalige en haast criminele wijze blijft men smijten met het geld van de Nederlandse burger, tot ver buiten onze grenzen.

 In dit kader legt de PVV met haar Kamervragen van heden de vinger op de zere plek. Geen bezuinigingen op ouderen- en gehandicaptenzorg – Kamervragen

donderdag 23 augustus 2007

 Vragen van de leden Wilders en Agema (beiden PVV) aan de Minister-President over bezuinigingen op ouderen- en gehandicaptenzorg

1.)
Geeft u leiding aan een fatsoenlijk kabinet?

2.)
Zijn de berichten waar dat uw kabinet voor maar liefst 600 miljoen euro wil bezuinigen op de ouderen- en gehandicaptenzorg (*)?

3.)
Zo ja, heeft u uw fatsoen verloren?

4.)
Bent u bereid deze beschamende bezuiniging niet door te laten gaan en dus niet te snijden op humane zorg voor ouderen- en gehandicapten?

5.)
Indien u honderden miljoenen nodig heeft, deelt u dan onze mening dat dit beter gevonden kan worden door:
– inburgeringscursussen niet gratis te laten worden
– het kostbare generaal pardon niet uit te voeren
– op ontwikkelingshulp te bezuinigen?
Zo neen, waarom niet?

(*) NOS Journaal, 22 augustus 2007 / http://www.elsevier.nl “Kabinet bezuinigt miljoenen op ouderenzorg” 23 augustus 2007

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: