FITNA OF FATWA

‘Hallooooo … Siebelt …. waar blijf je nou? We horen je niet, wat vind jij van Wilders’ film Fitna?’.

Goedemorgen, dat was dan de zoveelste roeptoeter uit de media en politiek die ik vandaag aan de lijn had.

‘Waar blijf je nou?’…, waar bleven jullie gvd de laatste 30 jaar toen ik bij herhaling schreef over de volksverlakkende blaaskaken uit de linkse kerk die de toestand gecreëerd hebben waar we momenteel inzitten? Waar bleven jullie toen ik bij herhaling de politieke maffiosi met harde feiten aan de kaak stelde.

Al jarenlang toon ik aan op welke smerige wijze politieke activisten op dik gesubsidieerde wijze hun carrière opbouwen tot op het Haagse pluche. Al jarenlang wijs ik op het feit dat afgedankte politici hoge posities bekleden in organisaties als Pax Christi/IKV, Novib, ICCO, Natuur en Milieu enz. Organisaties die ze jarenlang als hun buitenparlementair speeltje gebruikten en mede door hun toedoen miljoenen euro’s aan gemeenschapsgeld mochten ontvangen.

Een aantal van deze politici konden we vorige week zien, op zaterdag 22 maart, op de Dam in Amsterdam, Ed van Thijn, Hedy d’Ancona, Hans Dijkstal en Mohammed Rabbae. In volle glorie stonden ze te demonstreren en te blaaskaken voor eigen parochie over die vreselijke discriminerende film van Wilders. Ze hadden er weliswaar nog geen glimp van gezien maar desondanks hun oordeel al klaar want … Wilders moest gestopt worden. Wilders bracht namelijk niet alleen de verdere ontwikkeling van een van hun politieke speeltjes in gevaar maar ook hun riante inkomen.

Ja, jullie lezen het goed, politieke speeltjes, aan hun inkomen. Want je dacht toch niet dat allochtonen of de islamitische bevolkingsgroep hun werkelijk ene moer kan schelen?!  Nee, want anders hadden ze het toch nooit zover laten komen? Hun selectieve verontwaardiging gaat namelijk vooral om hun eigen dik gesubsidieerde hachje. Ga maar eens op onderzoek uit en kijk welke dik betaalde functies ze momenteel bekleden.

Een ‘beetje’ info over:

Ed van Thijn

Hedy d’Ancona

Hans Dijkstal

Mohammed Rabbae

Fitna of Fatwa.

Over de houding van onze huidige regering kan ik heel kort zijn. Van hen weten we intussen wat we kunnen verwachten. Alleen al bij het woord islam of asielzoekers loopt het dun door hun broek. Pappen en nathouden is hier letterlijk en figuurlijk van toepassing. Gisteravond trok Balkenende een gezicht alsof ze zijn lolly hadden afgepakt. Vervolgens piepte hij dat de film van Wilders ‘anti-Koran’ was en de beelden alleen maar bedoeld waren ‘om te kwetsen.’

Fitna kwetsend? Hoezo kwetsend en … voor wie? Voor radicale moslims of voor de families van; de naar beneden stortende slachtoffers uit de Twin Buildings; de zwaargewonde en stuiptrekkende slachtoffers op de grond van de metro in Madrid; of de ouders van Theo van Gogh – die mochten aanschouwen hoe hun zoon koelbloedig in naam van de islam werd geslacht?

In mijn ogen kan het tonen van geboden uit de Koran met daarbij schokkende beelden die in naam van deze geboden zijn uitgevoerd niet kwetsend zijn voor de gematigde moslim maar eerder een gevoel van schaamte oproepen. Een schaamte die ik bijvoorbeeld ervaar wanneer ik christen-fundamentalisten hun absurde mening in de politiek of media hoor scanderen.

‘Fatwa’ meneer Balkende. Barst, doe mij en een meerderheid van de Nederlandse bevolking een plezier. Pak je biezen, donder op of kruip maar een tijdlang in het achterwerk van een van die haatimams. Dat zullen ze vast fijn vinden en dan kun je ons al die tijd geen crisis aanpraten. In mijn ogen ben je geen knip voor de neus waard en dat heb ik je al eerder laten weten.

Peter Siebelt 28 maart 2008

Advertenties

3 Responses to FITNA OF FATWA

  1. mirjam schreef:

    heb in 1 adem de laatste 3 artikelen zitten lezen. Dank, want zeer boeiend! (ik kwam hier via je link op frontaal naakt)

  2. Willem schreef:

    Balkenende zit al heel diep in de aars van Merkel en Sarkozy, hij wil de eerste president van Europa worden. Een blamage natuurlijk, maar het voordeel is dan wel dat hij uit Nederland weg is. Opgerot staat netjes.

  3. sjun schreef:

    Sommige zaken zouden best een bekender mogen worden: http://nl.youtube.com/watch?v=P40DtSVMQQ0&feature=related als weerwoord op Meulenbeltse sentimenten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: