OPROEP AAN ONZE MINISTER PRESIDENT

‘Meneer Balkenende, hoe durft u in deze moeilijke economische situatie zonder scrupules door te gaan met het koppelen van ons aardgas – voor binnenlands gebruik – aan de prijs van de olie en op deze wijze de burger nota bene te beroven via zijn eigen grondstoffen?

 

Hoe durft u ook nog eens de enorme accijns op brandstoffen nog verder te verhogen terwijl u maar al te goed op de hoogte bent van de dramatische gevolgen voor onze kwetsbare economie of de huishoudbeurs van onze burgers?    

 

U en uw Kabinet moeten stoppen met deze onbeschaamde graaizucht. Jullie bulken van het geld maar donderen het belastinggeld van de burger met bakken tegelijk over jullie dubieuze ‘hobbybalk’. Een duur speeltje, een soort voorinvestering, alleen maar goed voor het belang van allerhande ‘maffiose’ carrièremakers uit uw binnen en buitenparlementaire kringetje.

 

Om maar eens een viertal van deze ‘investeringen’ te noemen:

De bodemloze en corrupte put van de allerhande departementen bij de Verenigde Naties of Europese Commissie, of de onzinnig ontwikkelingshulp en nietszeggende milieuprojecten.

 

Stop met deze politieke smerigheden of donder op met dit vernietigende Kabinet.’   

 

 

Advertentie

11 Responses to OPROEP AAN ONZE MINISTER PRESIDENT

 1. Fred schreef:

  Het moest maar eens gezegd worden. Helemaal mee eens.

 2. Pagan Bastard schreef:

  Volmondig mee eens!

 3. Dan Mokum schreef:

  Als het milieu echt belangrijk is voor dit kabinet, dan kom je met echte maatregelen en geen schertsvertoningen. Dus, de wegenbelasting op LPG omlaag en hetzelfde tarief als benzine maken. Per slot is de uitstoot van LPG vele malen milieuvriendelijker dan benzine.
  Gevolg is dat velen op LPG gaan rijden en de koopkracht blijft grotendeels intact.
  ……….Maar dat kost het kabinet te veel geld, dus zie ik dit niet gebeuren. Een oplossing is de subsidiekraan dichtdraaien van vele ‘milieu’-stichtingen, die eigenlijk maar een belang hebben,……hun eigen milieu.

  Ik ben blij met uw publicaties. Het zou alleen nog veel bekender moeten worden.

 4. Harry schreef:

  Ik ben het er mee eens, tis een walgelijk ongeregeld zooitje die ons zuur verdiende geld met bakken tegelijk het land uitflikkert en vooral ons eigen hulpbehoevende volk laat verkommeren in verpleegtehuizen….

 5. Molly-Bolly schreef:

  Verfrissend verhaal dit!

  Hopelijk heeft Balkie binnenkort tijd om het te lezen.
  Hij schijnt het nu erg druk te hebben in het schone schijneken huis:

  http://www.geenstijl.nl/archives/images/balkiezuipenwijven.html

 6. Nijhof. A.J. schreef:

  Volledig correct “, daar is geen woord spaans bij! Maar zolang dit land door allerlei
  (s)links gevogelte wordt “bestuurd” zal er, totdat de hele boel naar de bliksem is, helemaal niets veranderen. Het ambtenarenbestand is grotendeels “politiek correct” en kunnen op basis van het ambtenarenreglement niet/nooit ontslagen worden.
  Zolang het electoraat blijft doen wat ze al decennia lang doet, zal er niets veranderen.
  De massa is niet alleen aardsdom, maar ook nog stekeblind.

 7. Maya Delhaize schreef:

  Minister Cramer vertelde enthousiast hoe goed haar dienstwagen rijdt op aardgas.
  Aardgas is in potentie een relatief schoon en goedkope brandstof voor alle Nederlandse auto’s. De koppeling tussen aardolie en aardgas is inderdaan monsterlijk. De fijnstof zou in een korte tijd een probleem van het verleden worden als de regering de accijnsen en overige belastingen op aardgas zou afschaffen.

 8. petersiebelt schreef:

  @Jan,

  In klagen is de Raad Nederlandse Detailhandel (RND) goed maar men verzuimd in ernstige mate om de dik gesubsidieerde en informatievervuilende milieubeweging (Eco Nostra) met harde feiten om de oren te slaan. Laat ze eerst maar eens beginnen met een gedegen onderzoek naar en publicatie over de dubieuze dwarsverbanden tussen politiek, subsidiegevers en subsidieontvangers.

  Daar ligt een belangrijke taak voor de RND, daar ligt het instrument om deze binnen- en buiten-parlementaire politieke maffiosi te bestrijden.

  De burger, de ondernemer, de belastingbetaler; zij worden al jaren door deze sinistere netwerken belazerd.

 9. Everdine Stenger schreef:

  Helaas heb ik het gevoel dat we geregeerd worden door een vijandige bezettende macht die plukt wat er te plukken valt.

  En de heren van het kabinet waren geschokt door de hoge benzine prijs. Kan ik me voorstellen als je geen enkel contact met de werkelijkheid hebt en alles voor je betaald wordt, zoals auto met chauffeur enz.

  De RND onderzoek doen? haha waarschijnlijk is deze organisatie zelf ook besmet.

  We worden bedrogen, voorgelogen en financieel uitgekleed en toch blijft dit kabinet maar zitten. Malversaties, fraude en ga maar door worden beloond. Grappig trouwens dat het de linkse partijen en vooral de PvdA politicie zijn die zich hieraan ongestraft schuldig maken. is dit wat Balkenende bedoelt met positief denken? Dit alles met de mantel der liefde bedekken?

  Ik ben niet gelovig maar doe wel vaak een schiet gebedje voor de val van dit kabinet voordat het land helemaal kapot gemaakt is en er nog iets te redden valt.

 10. Dr. Theodoor Baron van Quaed tot Ergher schreef:

  Beste Peter,

  Zo’n twintig jaar geleden las ik een stuk van jou over Duyvendak. Toen het nieuws nu eindelijk naar buiten kwam kon ik een glimlach niet onderdrukken. Zó ontzettend slecht is Nederland geïnformeerd. Daar is maar één verklaring voor, en dat is dat de (linkse) pers alle onwelgevallige info onder de pet houdt. Twintig jaar is echt te lang om toevallig te zijn. Daar is meer aan de hand. Een groot compliment voor jouw uitzoekwerk.

  Hierboven schrijf je aan JPB dat kabinet en ambtenaren het geld met bakken over de balk gooien. Helemaal mee eens. Nieuwe projecten zijn vrijwel altijd carrièreprojecten en leveren niks op. Dat geld kan voor minstens 95% beter besteed. Daarnaast heb je de lopende overheidsuitgaven. Ik ben ervan overtuigd dat daar 50% vanaf kan, zonder dat je iets aan de overheidsoutput zal merken… Als ambtenaar heb ik op verschillende plekken rondgekeken, en overal is het even erg. Wie er echter iets van zegt is de sigaar, en wordt genadeloos afgemaakt door zijn superieuren.

  Onderin de pyramide ben ik veel goede mensen tegengekomen, die weten hoe het zit. Maar ze hebben allemaal een hypotheek en gezin, dus die doen zonder goede bescherming hun mond niet open. En in Nederland is de bescherming voor klokkenluiders nog nul. Vandaar dat ik maar even met een pseudonym onderteken…

  Bovenin de pyramide zitten lui die meestal carrière gemaakt hebben met schitterend gepresenteerde en opgeblazen flutprojecten. Die weten dat zelf ook. Daar “helpt men elkaar, en de klokkenluider om zeep”, om het bekende zinnetje met de “koffie en over” te parafraseren. Een goed functioneren van de overheid kan m.i. alleen met volstrekte openbaarheid van de activiteiten, zodat de belastingbetalers zelf kunnen controleren waar het geld blijft. De overheid kan zichzelf niet controleren. Daar zijn wij het denk ik wel over eens…

  Ik ben het echter niet met je eens dat energie goedkoper moet. Het is echt een feit dat de aarde opwarmt. Sterker nog, de fossiele brandstoffen die in vele honderdduizenden jaren zijn ontstaan, stoken we jaarlijks op. Je hoeft hier niet voor te hebben doorgeleerd dat dit niet zonder gevolgen kan blijven voor het klimaat. CO2 is echt een van de grote boosdoeners. Als fysicus moet ik dat beamen. De opwarming is ook een zelfversterkend proces. Hoe warmer het wordt, des te meer extra CO2 komt er vrij uit veenachtig gebied. Naast het milieu/klimaat is het feit dat de voorraden domweg opraken ook een groot probleem, want goede alternatieven bestaan nog niet.

  Op energiegebied wordt van alles beloofd, en met veel subsidie uitgeprobeerd, maar er werkt nog niks echt, en niemand heeft haast om er wat van te maken. De kachel brandt toch wel. We stoken al 150 jaar op dezelfde stoffen. De innovatie op gebied van energie gaat heel langzaam. De auto’s zijn in honderd jaar nauwelijks verbeterd. Er zitten alleen meer “gadgets” op. Ze rijden nog steeds ongeveer 1 op 10. De weg naar het enige echt geloofwaardige alternatief waarmee we op de huidige voet door kunnen leven, kernfusie, is nog heel lang. Toch raken nu de makkelijk winbare olievoorraden al op, en de alternatieven vormen nog lang geen echt alternatief. Wil je dat? Wat wil jij aan onze (klein)kinderen vertellen? “Wij hebben alles opgemaakt, zoek het maar uit?”

  Om de mensen wakker te schudden dat energie opraakt en om innovatieve ideeën te stimuleren, moet energie geld kosten. Alleen dan gaan mensen echt nadenken over alternatieven en over besparing. Die alternatieven gaan hun geld dubbel en dwars opleveren. Hoge energieprijzen zijn enkel op de korte termijn slecht voor de economie. Maar een verstandig mens kijkt niet enkel op de korte termijn.

  Daarom moeten we nu nog geen oude schoenen weggooien voordat we nieuwe hebben. Dus: zuinig zijn met fossiele energie, voor onszelf en onze (klein) kinderen. De gasinkomsten niet verjubelen maar de staatsschuld afbetalen. Dat geeft de volgende generaties lucht in tijden van vergrijzing. Dat JPB dat staatsfonds afblaast zegt wel iets over hem als christelijke rentmeester(?!) van Bos verwacht ik niet anders. Slochteren moeten we echter zo langzaam mogelijk opmaken. In het huidige tempo hebben we nog maar 20 jaar, dat zou echt veel te kort zijn, want de ontwikkelingen gaan niet zo snel. Die energie hebben we alleen al nodig om de dijken te verhogen, als de zeespiegel blijft stijgen: door de stijging van het zeewater en daling van het land was NAP vroeger het vloedpeil, nu het gemiddelde zeewaterpeil!

  Daarbij hoef je maar kort om je heen te kijken om te zien hoe krankzinnig veel energie er wordt verspild. Het kan niet moeilijk te zijn om de helft energie te besparen, als je dat wil. Bij ons ging twee jaar geleden de knop om. Wij zijn nu veel zuiniger met licht en warmte. Ik heb een goed geïsoleerd huis gekocht, op fietsafstand van het werk. De auto rijdt nog maar een paar duizend km per jaar. Als gezin verbruiken we nu ongeveer de helft energie van enkele jaren geleden.

  Dit kunnen veel meer mensen, maar dan moet JP Balkenende het wel stimuleren: verhuiskosten aftrekbaar maken, die stomme 6% overdrachtsbelasting afschaffen en de belastingvrije voet verhogen voor wie dicht bij zijn werk woont. Laat werkgevers geen bijna-gratis-leaseauto-met-oneindig-veel-benzine voor een spotprijs weggeven, wat alleen maar uitnodigt tot opbranden van de voorraden. Geef werkgevers de mogelijkheid dat ze belastingvrij een forse verhuisvergoeding betalen, of een renteloos stuk van de hypotheek, financiering van de huisisolatie, of een flinke storting in de pensioenpot (geen gek idee als de AOW gaat verdwijnen). Je kunt honderden mooie cadeaus zónder wielen verzinnen die werkgevers kunnen gebruiken als lokkertje, maar dan moet die stomme leasebak niet voor de werkgever én werknemer het voordeligste cadeau zijn…

  Kortom, je werk als onderzoeksjournalist is uitstekend, maar denk a.u.b. in je andere commentaar meer op de lange termijn. Want er staat ons een spannende tijd te wachten, en daar kunnen we ons maar beter goed op voorbereiden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: