EEN GESCHENK UIT DE HEMEL

Voor het kabinet Balkenende kwam de kredietcrisis als een geschenk uit de hemel. Eindelijk kon het ademhalen, want wat hebben de kabinetsleden het benauwd gehad gedurende de twee maanden ervoor.

Zo ontstond eerst de rel rondom het Tweede Kamerlid Wijnand Duyvendak, gevolgd door de Bluf!-affaire rond Jaqueline Cramer, met als toetje het radicale verleden van Jet Bussemaker. Geconfronteerd met deze affaires keek onze minister-president Jan Peter Balkenende stoïcijns de andere kant op, en lapte zelfs alle harde feiten aan zijn laars om zijn kabinet van de dreigende ondergang te redden.

Tijdens het debat over het actieverleden van Jaqueline Cramer probeerde hij zelfs de aandacht af te leiden door het Tweede Kamerlid Rita Verdonk rigoureus de mond te snoeren. Met een grijns op zijn gezicht suggereerde hij dat hij vlak voor haar aantreden als minister in 2003 vertrouwelijk met haar had gesproken over haar eigen radicale actieverleden in het Nijmegen van de jaren tachtig.

Balkenende wist zich gesteund door de politiek correcte media, aan wie er ook veel gelegen is de massale aandacht van het actieverleden van Duyvendak en Cramer af te leiden.

Behalve haar actieverleden was Verdonk ook nog eens lid geweest van de voormalige politieke partij PSP (het huidige GroenLinks). In eerste instantie ontkende Verdonk stellig lid te zijn geweest van de PSP, om daarna te roepen dat ze zich had vergist. Het tv-programma Knevel en Van den Brink, Nova en het weekblad Vrij Nederland hebben haar met veel moeite tot deze bekentenis gedwongen. Tientallen vragen werden op haar afgevuurd vanwege haar PSP-lidmaatschap gedurende haar studententijd in Nijmegen.

Knap onderzoekswerk van deze zelfde politiek correcte media, vind u niet? Ze hadden zelfs kostbare tijd geïnvesteerd om deze ‘schokkende’ feiten via diepgaand onderzoek boven tafel te krijgen.

Grote foei voor Verdonk dus. Hoe kon zij ooit lid zijn geweest van zo’n radicale partij? Een partij die er niet voor terugdeinsde samen te werken met terroristen. Een partij die direct betrokken was bij de heksenjacht op functionarissen van politie- en inlichtingendiensten. Zelfs de gezinnen van deze functionarissen werden daar het slachtoffer van.

Maar als het lidmaatschap van deze partij zo verderfelijk was, waarom zwijgen de media en de politiek dan in alle talen over een van de belangrijkste oud-PSPers, de politica Andreé van Es, die zelfs direct betrokken was bij de voornoemde heksenjacht. Van Es werd in 2007 aangesteld als directeur-generaal Binnenlandse Zaken. Nota bene een functie als bovenbaas van de politie- en inlichtingendiensten. Een positie die vele malen machtiger is dan het Kamerlidmaatschap van Rita Verdonk.

Waarom wordt hier zo oorverdovend over gezwegen? Waarom horen we hierover geen enkel geluid en geen enkel protest van haar voormalige slachtoffers bij politie- of inlichtingendiensten?

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: