HAAGSE BLUF!

 

Tjonge, wat zijn we weer geschrokken. Zit je op je gemak en onder het genot van een kop koffie te genieten van je ontbijt,  lees je op pagina drie van de wakkere krant van Nederland het volgende bericht: “Ontwikkelingsgeld naar rebellenleger”. Uit het artikel blijkt dat het VVD-Tweede Kamerlid Boekestijn er als de kippen bij was om hierover vragen te stellen aan de ‘pepernotenkoning’ van ons huidige kabinet, minister Koenders van het departement Ontwikkelingssamenwerking.

 

Het zal mij benieuwen of het deze keer een of twee weken duurt voordat dit schandaal weer in de Haagse doofpot verdwijnt. Ontwikkelingshulp is immers het exclusieve speeltuintje van vooral de linkse politieke maffiosi – een elitair clubje dat al jaren met prachtige ‘toneelstukken’ de wereld rondreist om gelijkgezinden aan de macht te helpen. Een clubje dat weigert gedegen verantwoording af te leggen over bijna honderd miljard aan gemeenschapsgeld dat al sinds het aantreden van Jan Pronk in het toenmalige kabinet Den Uyl in een bodemloze put is verdwenen.

 

Hun speeltuin is het ministerie van Buitenlandse Zaken. Bij dit departement zijn bijvoorbeeld de afgelopen drie decennia miljoenen euro’s aan gemeenschapgeld zoek. Ja, zoek, verdwenen, want desgevraagd ‘weet men niet’ waar het geld uiteindelijk terecht is gekomen. Men weet het natuurlijk wel, want het is niet de eerste keer dat ons belastinggeld via dit departement bij moordenaars en oorlogsmisdadigers is beland.

 

Ditmaal gaat hem om het luttele bedrag van 326.491 euro dat waarschijnlijk in handen van de Oegandese misdadigers van het Verzetsleger van de Heer (LRA) is gekomen, maar bij tientallen andere gelegenheden verdwenen er miljoenen euro’s in de zakken van rebellen in Sri Lanka, Turkije, Irak, Zuid-Afrika, Namibië, Angola, Mozambique, Filippijnen, Birma, Nicaragua, El Salvador etc. etc.

En ook toen kwamen er protesten, die als sneeuw voor de zon verdwenen.

 

Meneer Boekestijn ik wens u veel succes. Ik blijf deze nieuwe Haagse Bluf! nauwlettend volgen.

 

 

 

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: