OPEN BRIEF AAN MINISTER VAN DER LAAN

 

Loosdrecht.

 

Aan Mr. E.E. Van der Laan, minister voor Wonen, Wijken en Integratie,

 

Geachte heer Van der Laan,

 

Gisteravond heb ik met grote aandacht uw optreden in de Tweede Kamer mogen volgen. Chapeau. Als nieuweling wist u zich kranig tegen de kritische vragen te verweren.

 

Toch heb ik een belangrijk punt waarvoor ik uw bijzondere aandacht vraag.

 

Het betreft uw reactie op een motie van het Kamerlid Jansen naar aanleiding van uw jarenlange belangenverstrengeling met de woningbouwcoöperatie Rochdale als advocaat. U liet weten dat u voor uw aantreden als minister alle banden met uw advocatenkantoor had verbroken. Op bescheiden wijze vertelde u aan de voltallige Kamer dat u zelfs een brief van de deken van de Amsterdamse orde van advocaten had ontvangen, waarin deze schreef dat hij nog nooit in zijn leven zo’n razendsnelle beëindiging had gezien. Volgens uw eigen zeggen waren die woorden vermengd met zijn verdriet over uw vertrek.

 

Of en op welke wijze u daadwerkelijk geen banden meer heeft met uw voormalige kantoor, kan en wil ik op dit moment niet beoordelen. Waar het mij wel om gaat is uw volgende reactie op de motie van de het Kamerlid Jansen:

 

“Evenals de Kamer en de heer Jansen wil ik ontzettend voorzichtig zijn. Ik kom uit een bepaalde hoek, maar mijn praktijk bestond juist uit cliënten die veel te maken hadden met integriteit. Onder die cliënten bevond zich bijvoorbeeld de Vereniging voor rechtspraak, de rechters en de officieren van justitie zelf. Ik noem ook het Van Traa-team in Amsterdam. Ik zal hierover niet uitweiden, maar er slechts op wijzen dat ik helemaal niet uit de gevaarlijke hoek kom. Ik zal ook ruzie krijgen met journalisten als die te gemakkelijk een bepaalde relatie zien. Vanwege het enkele feit dat ik naar Den Haag ben gegaan, wil ik namelijk mijn naam niet in verband brengen met mensen die in de minder integere hoek zitten.”

 

Mede omdat ik op 3 december 2008 een verhaal op mijn weblog heb geschreven over u en de mensen “die in de minder integere hoek zitten” rijst bij mij de vraag of wij in dit verband nu ruzie hebben of dat u aan mij – en aan mijn lezers – nadere uitleg gaat geven.

 

Verder ben ik hevig geïnteresseerd in uw antwoord op de navolgende vragen:

 

– Heeft uw toenmalig advocatenkantoor kosten in

  rekening gebracht bij de gemeente Amsterdam voor

  uw onderhandelingen met het krakersbolwerk

  Vrankrijk? Zo ja, hoe groot waren de bedragen?

 

– Kende u de achtergronden van de personen

  (vertegenwoordigers van Vranrijk) waarmee u om de

  tafel zat?

 

– Was en bent u nog steeds tevreden over het

  eindresultaat?

 

In afwachting van uw spoedige antwoord, verblijf ik,

 

hoogachtend,

 

Peter Siebelt

 

 

 

 

 

Advertentie

One Response to OPEN BRIEF AAN MINISTER VAN DER LAAN

  1. […] een vraagteken gezet omdat u nog altijd niet het fatsoen heeft gehad om in dit verband de vragen in mijn open brief aan u, gedateerd … te […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: